Červená omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená omáčka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11844 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno červené |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 12,2mg |
Draslík | 498,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Petržel kořen, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená omáčka postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a 1 lžíce másla připravíme světlou jíšku. Přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. |
2 | Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a petržel, přidáme do omáčky a na mírném ohni povaříme 20 - 30 minut. |
3 | Nakonec omáčku osolíme, zalijeme vínem a prolisujeme. |
Poznámka
Podáváme k masu.