Jednoduchý recept

Jahodový rosol

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 11848
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

2 ks Citrony
160 g Cukr krupice
200 g Jahody zahradní
20 g Solamyl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 824kJ
15% Sacharidy 53 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 32 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jahodový rosol postup přípravy receptu:

1

Omyté jahody rozmačkáme vidličkou v porcelánové míse, zalijeme 2 litry převařené, studené vody, protřeme hustým sítem a šťávu ponecháme stranou.

2

Zbylou dřeň zalijeme pětinásobným množstvím horké vody, 5 minut povaříme, přecedíme, znovu přivedeme k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Přilijeme šťávu z jahod, promícháme, osladíme, okyselíme šťávou ze dvou citronů, přivedeme k varu a odstavíme z ohně.

3

Prochladlý rosol nalijeme do formiček a uložíme v chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept