Medová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová pěna
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11849 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
0,3 l | Med včelí |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 284kJ
29% Sacharidy 104 g
15% Tuky 12 g
8% Sodík 167 mg
27% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 220,4mg |
Vláknina | 500,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Medová pěna postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. |
2 | Žloutky třeme v kastrůlku a zvolna přidáváme med, až do spotřebování celé dávky. Kastrůlek dáme na mírný plamen a hmotu mícháme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. |
3 | Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme jej do vychladlých žloutků s medem, nalijeme do sklenek a dáme vychladit. |