Pěna z jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z jablek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11850 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 202,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z jablek postup přípravy receptu:
1 | Želatinu namočíme ve vodě, poté ji vyndáme, vodou zalijeme jablka, která jsme oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na čtvrtky, a uvaříme je doměkka. |
2 | Šťávu z jablek scedíme do kastrolu, přidáme cukr a želatinu. Přivedeme k varu, odstavíme z ohně a necháme prochladnout. |
3 | Uvařená jablka prolisujeme sítem, přidáme vychladlou šťávu a vyšleháme do pěny. |
4 | Pěnu rozdělíme do sklenek a necháme v chladu ztuhnout. |