Baskické kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baskické kuře
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
1 dl | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 235,0mg |
Draslík | 757,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Husí sádlo, Kuře, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baskické kuře postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře nakrájíme na kousky, lehce obalíme v mouce a opečeme na sádle v kameninové nádobě vytřené česnekem. |
2 | Oloupaná rajčata zbavíme semen a rozmačkáme je, nasekáme chilli papričky a na kostičky nakrájíme očištěné žampiony a šunku. Vše přidáme ke kuřeti, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Dusíme pod pokličkou 30 minut. |
3 | Kousky kuřete upravíme na mísu, omáčku necháme trochu vyvařit, nalijeme ji na kuře a posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenou rýží.