Dršťky po lyonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 340 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťky po lyonsku
Celkový čas: | 340 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 320 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11852 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
250 g | Cibule |
800 g | Dršťky vařené |
5 ks | Hřebíček |
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 dl | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 330,3mg |
Draslík | 191,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dršťky vařené, Hřebíček, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťky po lyonsku postup přípravy receptu:
1 | Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek bylinek, mrkev a vše zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 5 hodin. |
2 | Potom dršťky vyjmeme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky a opečeme v kastrolu na oleji. Promícháme je s cibulí, kterou jsme jemně nasekali a osmahli na másle. |
3 | Těsně před podáváním přidáme ocet a dršťky posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme velmi horké. |
Uvařeno :) Moc dobré, osobně doporučuju jako bylinku použít čerstvý timián a bazalku. Na pánvi se to nemusí smažit moc dlouho - stačí tak 10-15 minut, aby se promíchali všechny chutě, pak jen nechat dojít pod pokličkou a podávat. :) Mňamka