Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 340 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 320 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11852
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
250 g Cibule
800 g Dršťky vařené
5 ks Hřebíček
50 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
0,5 dl Ocet kvasný lihový
1 dl Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 533kJ
5% Sacharidy 17 g
258% Tuky 193 g
19% Sodík 370 mg
45% Bílkoviny 26 g

Dršťky po lyonsku postup přípravy receptu:

1

Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek bylinek, mrkev a vše zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 5 hodin.

2

Potom dršťky vyjmeme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky a opečeme v kastrolu na oleji. Promícháme je s cibulí, kterou jsme jemně nasekali a osmahli na másle.

3

Těsně před podáváním přidáme ocet a dršťky posypeme nasekanou petrželkou.

4

Podáváme velmi horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
jakub.plochy@gmail.com
Dršťky po lyonsku
Uvařeno :) Moc dobré, osobně doporučuju jako bylinku použít čerstvý timián a bazalku. Na pánvi se to nemusí smažit moc dlouho - stačí tak 10-15 minut, aby se promíchali všechny chutě, pak jen nechat dojít pod pokličkou a podávat. :) Mňamka

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept