Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11856

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Mandle plátky
4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
0,5 l Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo jihočeské
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 031kJ
8% Sacharidy 28 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 52 mg
12% Bílkoviny 7 g

Šrínagarský pudink postup přípravy receptu:

1

Mléko a smetanu vaříme s cukrem a strouhankou za stálého míchání do zhoustnutí.

2

Našleháme zvlášť žloutek a zvlášť bílek a vmícháme do směsi. Vše potom vložíme do máslem vymaštěné misky z varného skla a povrch posypeme plátky mandlí.

3

Pudink dáme zapéci do vyhřáté trouby. Po upečení povrch potřeme marmeládou a poprášíme špetkou muškátového oříšku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept