Šrínagarský pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šrínagarský pudink
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11856 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Mandle plátky |
4 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
1 polévková lžíce | Máslo jihočeské |
0,5 l | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 76,4mg |
Draslík | 24,5mg |
Vláknina | 254,4mg |
Vitamín A | 70,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 846,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Muškátový oříšek, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Marmeláda meruňková, Máslo jihočeské, Mléko plnotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šrínagarský pudink postup přípravy receptu:
1 | Mléko a smetanu vaříme s cukrem a strouhankou za stálého míchání do zhoustnutí. |
2 | Našleháme zvlášť žloutek a zvlášť bílek a vmícháme do směsi. Vše potom vložíme do máslem vymaštěné misky z varného skla a povrch posypeme plátky mandlí. |
3 | Pudink dáme zapéci do vyhřáté trouby. Po upečení povrch potřeme marmeládou a poprášíme špetkou muškátového oříšku. |