Kořeněná rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná rýže
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11862 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Anýz mletý |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
0,3 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
292 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 20,2mg |
Draslík | 443,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cibule, Hřebíček mletý, Kardamom, Kmín drcený, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži důkladně propláchneme a necháme ji okapat. |
2 | Na dvou lžících másla pražíme rýži, až zesklovatí. Zalijeme vývarem, osolíme a dusíme. |
3 | Na zbylém másle usmažíme jemně nakrájenou cibuli a spolu s anýzem, hřebíčkem, kardamomem, kmínem a skořicí ji vmícháme do rýže. Dodusíme doměkka. |