Jednoduchý recept

Vaječné krokety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11864

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,2 l Olej stolní
1 hrst Petržel - nať
81,5 g Strouhanka
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 611kJ
4% Sacharidy 15 g
40% Tuky 30 g
16% Sodík 322 mg
26% Bílkoviny 15 g

Vaječné krokety postup přípravy receptu:

1

Čtyři vejce uvaříme ve vodě natvrdo, zbylá dvě vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

2

Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme ji mlékem (2 lžíce si ponecháme stranou na pozdější použití), osolíme a dohladka vymícháme. Necháme polovychladnout, přidáme 2 žloutky, nasekanou petrželovou nať a nadrobno nakrájená vejce. Dle potřeby zahustíme vláčnou strouhankou. Ze směsi vytvoříme váleček o průměru asi 5 cm, nakrájíme z něho dílky, okraje zaoblíme a obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených dvěma lžícemi mléka a ve strouhance.

3

Krokety smažíme krátce a odkládáme na ubrousek, aby okapal tuk.

Poznámka

Do kroket můžeme také přidat nastrouhaný sýr. Podáváme s bramborami a salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept