Omeleta knedlíková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta knedlíková
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11866 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 krajíc | Knedlík kynutý |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 503,1mg |
Draslík | 204,4mg |
Vláknina | 555,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta knedlíková postup přípravy receptu:
1 | Knedlík nakrájíme na tenké plátky a opečeme na polovině množství másla. |
2 | Vejce rozmícháme v hrnku, nastavíme 2 lžícemi vody a osolíme. |
3 | K opečeným knedlíkům přidáme druhou polovinu másla a rozpálíme jej. Na knedlíky nalijeme rozmíchaná vejce tak, aby se spojila v omeletu. |
4 | Opečeme je z jedné strany, obrátíme, dopečeme a přehneme. |
5 | Hotovou omeletu posypeme nasekanou petrželovou natí. |