Omeleta selská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta selská
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11867 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Sádlo syrové |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 353kJ
7% Sacharidy 26 g
23% Tuky 17 g
32% Sodík 638 mg
30% Bílkoviny 17 g
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 496,1mg |
Draslík | 556,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sádlo syrové, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Omeleta selská postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájenou na tenké kroužky osmahneme na půlce množství sádla. Přidáme nakrájené vařené brambory, osolíme a osmažíme dočervena. |
2 | V hrnku rozkvedláme vejce se 2 lžícemi vody a osolíme. |
3 | V pánvi rozpálíme zbylé sádlo, nalijeme na ně vejce, upečeme omeletu. Naplníme ji opečenými bramborami a přehneme. |