Omeleta s bramborovou slámou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s bramborovou slámou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 11869 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1,5 polévková lžíce | Kečup |
70 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
30 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 505,5mg |
Draslík | 496,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 658,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s bramborovou slámou postup přípravy receptu:
1 | Bramboru oloupeme, nastrouháme na struhadle na kolečka a poté ještě nakrájíme na tenké nudličky velikosti zápalek. V utěrce osušíme a na horkém oleji usmažíme dozlatova. |
2 | Metlou rozšleháme v hrnku osolená vejce nastavená mlékem, vlijeme na pánev s horkým máslem a upečeme omeletu. Naplníme ji usmaženou, okapanou bramborovou slámou a přehneme tak, aby sláma byla trochu vidět. |
3 | Posypeme ji nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem. |