Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 1187
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Kari koření
600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
142,1 g Rýže loupaná
300 g Špenátový protlak mražený
1 kávová lžička Sůl
350 ml Vývar drůbeží
400 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 228kJ
13% Sacharidy 48 g
14% Tuky 10 g
36% Sodík 719 mg
76% Bílkoviny 43 g

Kuřecí pilaf postup přípravy receptu:

1

Na hlubší pánvi rozpalte olej a tři minuty na něm opékejte cubulku, dokud nezměkne, pak na ni nasypte kari a chvilku všechno míchejte. Přidejte kousky kuřete, ze všech stran orestujte, osolte, opepřete, přidejte rýži a minutu opékejte.

2

Přilijte vývar. Až se zaščne vařit, ztlumte oheň a přikryjte pánev pokličkou. Po deseti minutách nasypte do pánve mraženou zeleninu, zamíchejte a na povrch nakonec dejte špenát. Pánev zakryjte a vařte aby rýže změkla a všechna voda zmizela. Jeslti voda zmizí dřív než rýže změkne, můžete jí ještě trochu přidat.

3

Hotový pilaf dobře promíchejte.

Poznámka

Cibule je menší nadrobno nakrájená. Kuřecí prsní řízky velké, nakrájené na kousky. Rýže - 2 třetiny hrnku. Kuřecí vývar připravený z poloviny bujonové kostky. Mražená zelenina - 2 hrnky. Špenát - nasekaný, 1 hrnek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept