Vejce s křenovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s křenovou majonézou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11886 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Hořčice |
3 polévková lžíce | Křen |
150 g | Majonéza |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 237,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Křen, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Salát hlávkový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s křenovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně rozkrojíme. |
2 | Na mísu rozložíme listy salátu, rozkrojená vejce na ně položíme a na každé navršíme křenovou majonézu. |
3 | Ozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s tmavým i bílým chlebem. |