Ztracená vejce se sardelovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce se sardelovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 11887 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
Na omáčku | |
---|---|
1 kávová lžička | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Kapie |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 kávová lžička | Olej stolní |
1 hrst | Petržel - nať |
4 ks | Sardelové řezy |
2 ks | Vejce slepičí |
2 krajíc | Žemle tuková |
Ztracená vejce se sardelovou omáčkou | |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 652,4mg |
Draslík | 452,7mg |
Vláknina | 156,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej stolní, Sardelové řezy, Vejce slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce se sardelovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ztracená vejce připravíme obvyklým způsobem a položíme na talířek. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo. |
3 | Sardele vykostíme, vyjmeme uvařené žloutky a vše prolisujeme spolu s namočenou žemlí. Přidáme olej, ocet, cibulovou šťávu a cukr. Vše řádně promícháme. |
4 | Ztracená vejce přelijeme sardelovou omáčkou, ozdobíme nasekaným bílkem smíchaným s nasekanou petrželovou natí a čerstvou nasekanou kapií. |
5 | Podáváme s topinkami. |