Bramborový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový guláš
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1189 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1800 g | Brambory |
30 g | Česnek |
300 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
1,5 g | Kmín celý |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
1,5 g | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
60 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 13,9mg |
Draslík | 940,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový guláš postup přípravy receptu:
1 | Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme kmín, zalijeme vývarem a uvedeme do varu. |
2 | Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí chvíli dusíme. |
3 | Potom brambory mírně zahustíme světlou zásmažkou z tuku a prosáté mouky. |
4 | Nakonec pokrm dochutíme rozetřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka. |