Tresčí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11892 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Čočka jedlá |
2 polévková lžíce | Fazole bílé |
1 ks | Feferony |
400 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Hrách loupaný |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 41,2mg |
Draslík | 424,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Čočka jedlá, Fazole bílé, Feferony, Hřebíček mletý, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hrách loupaný, Máslo čerstvé, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé nakrájíme na kousky, mírně osolíme a osmažíme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulí. Zalijeme horkou vodou, přidáme nakrájené brambory, přes noc máčenou čočku, fazole a hrách a všechny ostatní suroviny. Vše vaříme doměkka. |
2 | Polévku podle chuti osolíme nebo okyselíme citronovou šťávou. |