Zeleninové krokety s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové krokety s vejci
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11893 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 203,5mg |
Draslík | 63,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové krokety s vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody, necháme ji okapat a nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce (2 ks) drobně nasekáme. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme připravenou zeleninu a vejce, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. |
3 | Z vychladlé hmoty tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na oleji. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |