Kořeněné zeleninové lívanečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné zeleninové lívanečky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11894 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
5 dl | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 6,2mg |
Draslík | 41,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné zeleninové lívanečky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme připravenou zeleninu, osolíme a dusíme téměř doměkka. |
3 | Do prochladlé zeleniny vmícháme vejce rozšlehaná s moukou a přidáme karí koření, sůl a pepř. |
4 | Těsto vkládáme lžící do rozehřátého oleje a usmažíme lívanečky. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami a kečupem nebo tatarskou omáčkou. |