Zeleninový salát se šunkou a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát se šunkou a majonézou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11895 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
150 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
3 ks | Rajčata |
10 ks | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 476,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Majonéza, Okurka salátová, Rajčata, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát se šunkou a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a okapané listy hlávkového salátu urovnáme po obvodu mísy. |
2 | Do středu mísy navršíme nakrájené ředkvičky, okolo v kruzích plátky rajčat, ruličky šunky a kolečka okurky. |
3 | Majonézu zředíme octem a promícháme s cukrem, solí a hořčicí. Podáváme ji k salátu zvlášť v mističce. |