Zelné závitky s ořechy a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s ořechy a mrkví
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11897 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Majonéza |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
120 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 121,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 135,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Ořechy vlašské, Pažitka, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky s ořechy a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Žervé smícháme s majonézou, přidáme nasekané ořechy, jemně nastrouhanou mrkev a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme. |
2 | Směsí potřeme omyté zelné listy, ze kterých jsme odstranili tvrdá žebra. Pevně je stočíme do závitků, upevníme párátky a necháme v chladničce ztuhnout. |
3 | Před podáváním odstraníme párátka, závitky nakrájíme na kolečka a upevníme ozdobnými napichovátky. |