Špenátová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová rýže
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11901 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
40 g | Máslo čerstvé |
250 g | Rýže loupaná |
300 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 505,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Rýže loupaná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová rýže postup přípravy receptu:
1 | Spařenou a propláchnutou rýži osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou a osolíme. Přidáme cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Očištěný špenát spaříme vařící vodou, ocedíme, nakrájíme na kousky a podusíme na másle. |
3 | Dušenou rýží zlehka promícháme se špenátem. |
4 | Podáváme jako přílohu. |