Celer na řecký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer na řecký způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11904 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kg | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 606,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer na řecký způsob postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou s octem. Krátce podusíme. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, až zesklovatí. Přidáme rajčatový protlak, podušený celer a vše podlijeme vínem. Podle chuti osolíme a dodusíme doměkka. |
3 | Celer podáváme jako přílohu k masům nebo těstovinám, připraveným bez omáčky. |