Celer jako dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer jako dezert
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11905 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
250 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 615,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Cukr krupice, Hrozinky, Ořechy vlašské, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer jako dezert postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer oloupeme, švestky omyjeme a vypeckujeme. Oboje nakrájíme na malé kousky, přidáme nasekané ořechy a hrozinky. |
2 | Olej, cukr a citronovou šťávu smícháme a přidáme k nakrájenému celeru a švestkám. Vše dobře promícháme a dáme vychladit. |
3 | Podáváme studené. |
Poznámka
Švestky můžeme nahradit hroznovým vínem.