Celerový salát s ovocem a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s ovocem a šlehačkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11906 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
4 kávová lžička | Majonéza |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 332,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hrušky, Jablka, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s ovocem a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer, jablka a hrušku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlávkový salát omyjeme, nakrájíme na nudličky a vše smícháme. |
2 | Přidáme kyselou smetanu ke šlehání smíchanou s majonézou a nasekanou petrželkou a dobře promícháme. |
3 | Salát rozdělíme na skleněné talířky a podáváme. |