Červená řepa po staročesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená řepa po staročesku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11908 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 kg | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 l | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Červená řepa, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená řepa po staročesku postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Podlijeme pivem s přidaným bobkovým listem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Připravíme moučné máslo smícháním třeného másla a hladké mouky. Zahustíme jím šťávu z dušené řepy a povaříme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Doporučuji použít černé pivo, po 12 řepa příliš zhořkne. Staročeská piva nebyla zřejmě tak hořká.