Čínské zelí dušené s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské zelí dušené s celerem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11910 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
5 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínské zelí dušené s celerem postup přípravy receptu:
1 | Omyté zelí rozpůlíme a nakrájíme na proužky, oloupaný celer nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Na polovině dávky sádla podusíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí a celer, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. |
3 | Ze zbylého sádla a z mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do zelí, přidáme cukr, ocet a podle chuti sůl. Krátce povaříme a podáváme. |