Zeleninové karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové karí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11912 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
300 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 554,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Kari koření, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Zeleninové karí postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek jemně nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme karí koření a promícháme. Dále přidáme omytá, nadrobno nakrájená rajčata a fazolky. Podlijeme trochou vody a dusíme. |
2 | Když jsou fazolky téměř měkké, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. |
3 | Měkkou zeleninu podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou. |
4 | Šťáva musí zůstat hustá a zelenina nerozvařená. |