Bílé fazole po florentinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole po florentinsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11913 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
30 g | Česnek |
500 g | Fazole bílé |
100 g | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
100 g | Rajčata |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Fazole bílé, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole po florentinsku postup přípravy receptu:
1 | Fazole zalijeme studenou vodou a necháme namočené přes noc. |
2 | Druhý den přidáme olej, utřený česnek, snítku šalvěje, nakrájená rajčata, na kousky nakrájený celer a pepř. Vše uvaříme na mírném ohni doměkka. |
3 | Nakonec přidáme rajčatový protlak a osolíme. |
4 | Podáváme s bílým chlebem a sklenkou červeného vína. |