Smažené zelené fazolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené zelené fazolky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11914 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 kg | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 393,6mg |
Draslík | 569,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Fazolové lusky zelené, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené zelené fazolky postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Necháme je okapat. |
2 | Osm žloutků utřeme do pěny, přidáme nasekanou petrželku a podle chuti sůl. Z bílků ušleháme pevný sníh, který smícháme s utřenými žloutky. |
3 | Fazolky asi po šesti kusech obalíme v hladké mouce a připravených vejcích. Smažíme je v horkém oleji dorůžova. |
4 | Podáváme horké s chilli omáčkou. |