Dušený hlávkový salát s karotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený hlávkový salát s karotkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11916 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Karotka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 41,9mg |
Draslík | 549,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Karotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Salát hlávkový, Šunka dušená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený hlávkový salát s karotkou postup přípravy receptu:
1 | Omytý salát povaříme v osolené vodě asi 5 minut a vychladíme. |
2 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a krátce podusíme na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, podusíme a zalijeme vývarem. |
3 | Hlávkový salát vymačkáme, zformujeme a dusíme v připraveném základu spolu s očištěnou karotkou. Podle chuti přisolíme a dodusíme doměkka. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |