Hrášek na florentský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek na florentský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11919 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kg | Hrášek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 559,5mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Salát hlávkový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek na florentský způsob postup přípravy receptu:
1 | Hrášek dusíme s vodou, kouskem másla, jemně nakrájenou cibulí, petrželkou a hlávkovým salátem nakrájeným na nudličky. |
2 | Měkkou zeleninu smícháme s rajčatovým protlakem a se šunkou nakrájenou na kostičky a podušenou na másle. |