Recept

Karí z růžičkové kapusty

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 11922
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Bobkový list
400 g Brambory
400 g Cibule
4 ks Hřebíček
600 g Kapusta růžičková
1 polévková lžíce Kari koření
187,5 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 153kJ
8% Sacharidy 29 g
53% Tuky 40 g
17% Sodík 343 mg
18% Bílkoviny 10 g

Karí z růžičkové kapusty postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme ji na oleji, až zesklovatí. Přidáme karí koření, papriku, bobkový list, hřebíček a růžičkovou kapustu. Za stálého míchání vše dusíme asi 10 minut.

2

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s protlakem je přidáme ke kapustě. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a zvolna dodusíme.

3

Když je kapusta měkká, odstraníme bobkové listy a hřebíček a pokrm podle chuti přisolíme.

Poznámka

Horké karí podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept