Lilek plněný tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek plněný tvarohem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11926 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
5 ks | Lilek |
200 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 119,6mg |
Draslík | 632,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 194,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek plněný tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme a ovaříme v osolené vodě, až dostatečně změknou. Necháme je okapat a vychladnout. |
2 | Každý lilek podélně rozkrojíme, vydlabeme dužinu a nasekáme ji. K dužině přidáme tvaroh, lžíci másla, jemně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, vejce a sůl. Vše dobře promícháme. |
3 | Nádivkou plníme připravené půlky lilků, naskládáme je do máslem vymazaného pekáčku a na každou porci dáme lžičku másla. |
4 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.