Papriky po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky po selsku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11930 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
250 g | Skopová plec |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 41,2mg |
Draslík | 665,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopová plec, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky po selsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, osmahneme na sádle a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Dusíme doměkka. |
2 | Potom přidáme očištěné papriky zbavené semen a nakrájené na proužky a omytá, nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka. |
3 | Před koncem dušení přidáme nasekanou petrželku a kopr a přimícháme smetanu. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží nebo s chlebem.