Polníček jako salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polníček jako salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11932 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Salát Polníček |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 31,9mg |
Vláknina | 31,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polníček jako salát postup přípravy receptu:
1 | Polníček omyjeme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Osušíme jej v ubrousku a dáme do skleněné mísy. Osolíme, opepříme, přidáme olej, ocet a dobře promícháme. |
2 | Salát ozdobíme natvrdo uvařenými, nasekanými vejci. |