Jednoduchý recept

Závin z hlávkového zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 11939
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Brambory
0,5 ks Celer bulvový
3 ks Cibule
500 g Maso mleté - mix
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 892kJ
9% Sacharidy 31 g
39% Tuky 30 g
10% Sodík 193 mg
25% Bílkoviny 14 g

Závin z hlávkového zelí postup přípravy receptu:

1

Do rozehřátého oleje vložíme nasekanou petrželku, cibuli, bramboru, mrkev a celer. Vše dusíme do poloměkka.

2

Potom přidáme propláchnutou rýži a zalijeme šálkem vody. Když se voda odpaří, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme papriku.

3

Připravenou směs vložíme do vymaštěného pekáče na rozložené spařené zelné listy tak, aby se z části překrývaly. Potom je v pekáči svineme a zalijeme teplou vodou.

4

Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Poznámka

Závin podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept