Zelí zapékané s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí zapékané s vepřovým masem
Zelí zapékané s vepřovým masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11941 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
1500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí zapékané s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle (2,5 lžíce). Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka. |
2 | Omyté maso nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, osolíme, okmínujeme, opepříme a dusíme spolu s rajčatovým protlakem a omytými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty asi 15 minut. |
3 | Potom zelí s masem smícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |