Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11945

Ingredience

3 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
4 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
650 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
750 ml Voda pitná
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 329kJ
32% Sacharidy 116 g
30% Tuky 23 g
13% Sodík 251 mg
52% Bílkoviny 29 g

Džuveč s houbami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso rozkrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, podusíme, podlijeme třemi šálky horké vody a dusíme dále.

2

Očištěné houby nakrájíme na kousky a přidáme k masu.

3

Když je maso měkké, vložíme do hrnce propláchnutou rýži a stroužky česneku. Nakonec přimícháme lžíci protlaku, podle chuti sůl a dusíme do měkka.

4

Pokrm podáváme horký, posypaný nasekaným koprem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít i jiný druh masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept