Džuveč s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džuveč s houbami
Džuveč s houbami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11945 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
3 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
650 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 71,7mg |
Draslík | 734,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džuveč s houbami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso rozkrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, podusíme, podlijeme třemi šálky horké vody a dusíme dále. |
2 | Očištěné houby nakrájíme na kousky a přidáme k masu. |
3 | Když je maso měkké, vložíme do hrnce propláchnutou rýži a stroužky česneku. Nakonec přimícháme lžíci protlaku, podle chuti sůl a dusíme do měkka. |
4 | Pokrm podáváme horký, posypaný nasekaným koprem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít i jiný druh masa.