Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 11946

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Citrony
3 ks Feferony
2 ks Hřebíček
1 kávová lžička Kari koření
100 g Olej stolní
100 g Protlak rajčatový
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
5 stroužek Česnek
500 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 517kJ
22% Sacharidy 80 g
29% Tuky 21 g
9% Sodík 174 mg
49% Bílkoviny 28 g

Čočkové karí postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou čočku dáme vařit do 1l studené vody spolu s polovinou jemně nakrájené cibule.

2

V kastrole na oleji osmahneme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, nasekané feferonky, hřebíček a kousek skořice. Vše osmahneme asi 2 minuty, přidáme rajčatový protlak, sůl a kari koření a necháme dusit na mírném ohni asi 3 minuty a potom ihned spojíme s vařenou čočkou a citronovou šťávou.

3

Pokrm by měl být dostatečně hustý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept