Čočkové karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočkové karí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11946 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
500 g | Čočka jedlá |
3 ks | Feferony |
2 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Kari koření |
100 g | Olej stolní |
100 g | Protlak rajčatový |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 11,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 75g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Čočka jedlá, Feferony, Hřebíček, Kari koření, Olej stolní, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočkové karí postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou čočku dáme vařit do 1l studené vody spolu s polovinou jemně nakrájené cibule. |
2 | V kastrole na oleji osmahneme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, nasekané feferonky, hřebíček a kousek skořice. Vše osmahneme asi 2 minuty, přidáme rajčatový protlak, sůl a kari koření a necháme dusit na mírném ohni asi 3 minuty a potom ihned spojíme s vařenou čočkou a citronovou šťávou. |
3 | Pokrm by měl být dostatečně hustý. |