Indické zeleninové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické zeleninové čatní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11948 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
5 ks | Cibule |
300 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hřebíček mletý |
3 dl | Ocet kvasný lihový |
300 g | Paprikové lusky čerstvé |
300 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 521,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické zeleninové čatní postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky, rajčata a cibuli nadrobno nakrájíme a prosypeme solí. Necháme ustát do druhého dne v chladu. |
2 | Potom přidáme koření, cukr, ocet a na mírném ohni vaříme do úplného zhoustnutí. |
3 | Čatní naplníme do nahřátých sklenic a necháme dobře vychladnout. |