Makronkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makronkový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11949 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
510 g | Mandle mleté |
4 ks | Oplatky dortové |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 377,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Oplatky dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makronkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh a po troškách přidáváme cukr a mleté mandle s citronovou šťávou i kůrou. |
2 | Hmotu zkypříme ušlehaným bílkem, popřípadě zahustíme trochou strouhanky. |
3 | Plech vyložíme dortovými oplatkami, na ně rozetřeme připravenou makronkovou hmotu a pečeme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 30 minut. |