Střapačky se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Střapačky se zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1195 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1900 g | Brambory |
100 g | Cibule |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
300 g | Slanina vepřová |
50 g | Sůl |
800 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 30,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Střapačky se zelím postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, jemně nastrouháme a necháme ustát. Potom část vody scedíme. |
2 | Do brambor přidáme prosátou mouku, sůl, pepř a vše promícháme. |
3 | Směs protlačíme hrubým struhadlem do vařící vody, zavařené střapačky zamícháme a vaříme 8-10 minut. Potom je vyjmeme cedníkem. |
4 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kysané zelí, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. |
5 | Nakonec vařené střapačky vložíme do zelí, promícháme a prohřejeme. |
6 | Při podávání každou porci přeléváme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky. |