Ohňový kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ohňový kapr
Ohňový kapr
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11952 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
800 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kari koření |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 755,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Kari koření, Paprika mletá sladká, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ohňový kapr postup přípravy receptu:
1 | Česnek utřeme se solí, kořením, nasekanou petrželkou a máslem. |
2 | Vzniklou kašičkou potřeme očištěného kapra a na 1 hodinu uložíme do chladničky. |
3 | Potom rybu obložíme plátky žampionů osmahnutých na oleji, vše zabalíme do alobalu a dáme na 15 minut péci. |