Recept

Vaječný šunkový pudink

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11959
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,3 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
80 g Strouhanka
1 špetka Sůl
200 g Šunka dušená
30 g Sýr Parmezán
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 239kJ
4% Sacharidy 15 g
21% Tuky 16 g
21% Sodík 416 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vaječný šunkový pudink postup přípravy receptu:

1

Vejce rozšleháme v míse, přilijeme mléko. Šunku jemně nakrájíme, přidáme k vejcím. Dále přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, směs osolíme a okořeníme muškátovým květem.

2

Zapékací misky vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a 3/4 naplníme připravenou směsí. Zakryjeme je alobalem, zavážeme a postavíme do kastrolu s vodou. Voda smí sahat pouze do poloviny misek. Kastrol přikryjeme a vaříme ve vodní lázni zhruba 15 minut.

3

Uvařený pudink necháme vychladnout, poté jej vyklopíme na talíř.

Poznámka

Pudink ozdobíme hlávkovým salátem, rajčaty nebo jinou čerstvou zeleninou. Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept