Koláč s rybízovou zavařeninou a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s rybízovou zavařeninou a ořechy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1196 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
200 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
5 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 122,9mg |
Draslík | 229,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 116,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s rybízovou zavařeninou a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, máslem, žloutky, citronovou kůrou a mlékem. |
2 | Zaděláme těsto a necháme v chladu. |
3 | Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme plát. |
4 | První dáme na vymaštěný plech, potřeme zavařeninou a pokryjeme druhým. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými ořechy. |
5 | Pečeme v předehřáte troubě asi 30 minut dorůžova. |
Poznámka
Ořechy dle chuti, vlašské, lískové. Mleté či sekané. Koláč po upečení necháme v chladu rozležet.