Vaječný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11960 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
8 ks | Brambory |
200 g | Majonéza |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 827,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 630,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Majonéza, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný salát postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nadrobno nasekáme. |
2 | Brambory uvaříme, nakrájíme na drobné kostičky, přidáme je k vajíčkům, osolíme, přidáme nasekanou pažitku a promícháme s majonézou. |
3 | Salát necháme dvě hodiny uležet. |
4 | Podáváme na míse vyložené listy salátu. |
Poznámka
Podáváme s bílým pečivem.
Salát byl fajn. S bramborama jsem ho ještě nedělala. Díky za tip. Jen dejte hodně soli. Špetka v ingrediencích nestačí.